Авторизация

Уряд виділив гроші на заробітні плати лікарям-інтернам

Уряд виділив гроші на заробітні плати лікарям-інтернам
Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов повідомив про виділення Урядом понад 103 мільйонів гривень на оплату праці лікарів-інтернів. МОЗ виступив з такою ініціативою, і Кабінет Міністрів її підтримав.
Питання з виплатами заробітних плат інтернам виникло з 1 квітня 2020 року, з моменту старту другого етапу медичної реформи в Україні. Через зміни принципу і системи фінансування медичних установ, інтерни залишилися без заробітних плат: статті витрат на виплату їм грошей не виявилося ні у вузів, ні у медустанов, ні у департаментів охорони здоров'я. Щоб вирішити ситуацію, що склалася, Уряд виділив додаткові 103 мільйони гривень на оплату праці лікарів-інтернів. Ці гроші підуть на заробітні плати для інтернів другого і третього років навчань, а також для тих, хто буде зарахований до інтернатури в 2020 році.
Головним розпорядником виділених коштів буде Міністерство охорони здоров'я. Гроші на оплату праці інтернів будуть надходити з МОЗ в обласні структурні підрозділи з питань охорони здоров'я, а вже вони будуть нараховувати зарплати. Інтернам Києва зарплату будуть перераховувати з казначейських рахунків Київської міської державної адміністрації.
Наскільки оперативно будуть перераховані гроші і коли лікарі-інтерни їх зможуть отримати, в Міністерстві охорони здоров'я поки не повідомляють.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка