Авторизация

Пацієнти без підписаної декларації з сімейним лікарем все одно лікуються від COVID-19 безкоштовно - Максим Степанов

Пацієнти без підписаної декларації з сімейним лікарем все одно лікуються від COVID-19 безкоштовно - Максим Степанов
Лікування пацієнтів з COVID-19 в умовах стаціонару в Україні має проводитися безкоштовно. Якщо є які-небудь порушення в цьому питанні, в Міністерстві охорони здоров'я закликають пацієнтів звертатися зі скаргами на їх гарячу лінію і в місцеві департаменти охорони здоров'я. Плата за лікування не повинна стягуватися і з пацієнтів, які не мають підписаних декларацій з лікарями первинної ланки (сімейними лікарями, терапевтами, педіатрами). Про це під час прес-брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.
Максим Степанов нагадав, що при таких ознаках хвороби, як підвищена температура тіла, труднощі з диханням та інші симптоми ГРВІ, потрібно дзвонити до свого сімейного лікаря або в екстрену медичну допомогу за номером 103. При наявності певних симптомів пацієнта госпіталізують, при цьому неважливо, є у нього підписана декларація з сімейним лікарем, чи ні. Все лікування в умовах стаціонару абсолютно безкоштовно - наполягає Максим Степанов. Медзаклади, які лікують хворих з COVID-19, отримують додаткове фінансування і повинні бути забезпечені всім необхідним.
Максим Степанов все ж закликає всіх українців нарешті визначитися з вибором свого сімейного лікаря. Тим більше, що зараз підписати декларацію можна в режимі online, повідомляють у Міністерстві охорони здоров'я.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка