Авторизация

З 2021 року електронні лікарняні в Україні повинні бути впроваджені в повному обсязі - МОЗ

З 2021 року електронні лікарняні в Україні повинні бути впроваджені в повному обсязі - МОЗ
Заступник міністра охорони здоров'я України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ярослав Кучер повідомив, що вже з 2021 року електронні лікарняні в нашій країні будуть впроваджені в повному обсязі. Поки ж в МОЗ працюють над базовим функціоналом медичних висновків і вже найближчим часом будуть тестувати роботу електронних лікарняних в пілотному режимі. Про все це Ярослав Кучер повідомив на прес-брифінгу.
Пан Кучер вважає, що впровадження електронних лікарняних - це свого роду революція для нашої системи охорони здоров'я. Всі лікарняні, які видаються сьогодні в паперовому варіанті, повинні вже в наступному році бути в електронному вигляді. Це повинно спростити роботу з ними, зробити процес отримання та видачі лікарняних листів простіше. До того ж, в минуле підуть затримки виплат за лікарняними через перебої з поставками бланків для них, які періодично траплялися в Україні.
За словами Ярослава Кучера, медичні висновки для електронних лікарняних будуть створюватися на основі медичних даних з особистого кабінету пацієнта в системі eHealth. Планується, що електронні лікарняні зможуть видавати не лише комунальні, а й ліцензовані приватні медичні установи.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?