Авторизация

Ускладненням хвороби Лайма можуть бути розлади центральної нервової системи

Ускладненням хвороби Лайма можуть бути розлади центральної нервової системи
Літо - це час, коли ризик укусу кліщів залишається ще дуже високим. Укус кліща небезпечний хворобою Лайма, або кліщовим бореліозом. Це захворювання може сильно уражати нервову систему людини, тому про його симптоми потрібно знати всім.
Головна ознака хвороби Лайма - це кільцева мігруюча еритема, яка з'являється зазвичай через тиждень після укусу кліща. Це червоні по краях плями на шкірі, бліді посередині, але з червоною невеликою серцевиною, які збільшуються в розмірах.
Інші симптоми хвороби Лайма дуже різноманітні, що значно ускладнює постановку діагнозу. До ранніх симптомів хвороби Лайма можна віднести:
кільцеву мігруючу еритему;
підвищення температури тіла;
шкірні висипання;
ознаки ГРВІ;
головний біль;
відчуття сильної втоми;
м'язовий біль;
світлочутливість;
дзвін у вухах;
збільшення лімфатичних вузлів.
До більш пізніх проявів хвороби відносяться:
сильні головні болі;
біль у суглобах;
набряк суглобів;
мігруючий біль в сухожиллях, м'язах, кістках;
поколювання в кінцівках;
параліч лицевого нерву.
Хронічна хвороба Лайма характеризується постійним відчуттям втоми, поганим самопочуттям, частими різними хворобами. Людина не розуміє, що з нею не так, і лікарі не можуть також цього зрозуміти. Хронічний бореліоз іноді навіть призводить до розсіяного склерозу, артриту.
За європейською статистикою, головне ускладнення хронічної хвороби Лайма - нейробореліоз. Це розлади нервової системи, яке відзначаються у 10-20% пацієнтів з бореліозом.
Щоб уникнути ризику розвитку хронічної хвороби Лайма, після укусу кліща потрібно звернутися за медичною допомогою і здати його на аналіз. Якщо виявиться, що кліщ був інфікований, пацієнту показаний курс антибактеріальної терапії.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка