Авторизация

Викладачі-медики і лікарі-інтерни відтепер зможуть брати повноцінну участь в лікувальному процесі

Викладачі-медики і лікарі-інтерни відтепер зможуть брати повноцінну участь в лікувальному процесі
3 липня 2020 року Верховна Рада прийняла ЗУ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань організації освітнього процесу в сфері охорони здоров'я».
Цей документ на законодавчому рівні дозволяє надавати медичну допомогу пацієнтам науково-педагогічними працівниками закладів вищої або післядипломної освіти за умови наявності у них сертифіката лікаря-спеціаліста. Також таке право надається і лікарям-інтернам.
Глава парламентського Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги і медичного страхування Михайло Радуцький повідомляє, що за даний закон проголосувало 285 народних депутата. Законодавство з цього питання, яке діяло раніше, не давало права більше 8-ми тисячам викладачам-медикам займатися лікарською практикою. Тепер же вони зможуть надавати медичні послуги пацієнтам навіть в тих медичних установах, з якими у них немає підписаного договору, каже пан Радуцький. Також даний закон дозволяє лікарям-інтернам самостійно здійснювати медичні маніпуляції під наглядом досвідченого лікаря. Про це Михайло Радуцький написав в своєму офіційному телеграм-каналі.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?