Авторизация

Колективного імунітету до COVID-19 в Україні поки фактично немає - результати тестування мережі лабораторій

Колективного імунітету до COVID-19 в Україні поки фактично немає - результати тестування мережі лабораторій
Мережа лабораторій «Сінево» вже півтора місяці по всій Україні проводить тестування наявності у пацієнтів антитіл до COVID-19. За її даними, колективний імунітет до COVID-19 в середньому по країні - 5,2%.
Аналіз на наявність антитіл G, які вказують на імунітет до COVID-19, за даними прес-служби «Сінево» пройшло понад 10 тисяч пацієнтів. У західних областях країни рівень колективного імунітету до даного типу коронавірусу, згідно з результатами дослідження, склав близько 11%. Найнижчий імунітет до COVID-19 у жителів південних областей України - в середньому 2%. У північних, центральних і східних регіонах країни його показник становить 3-5%. У Києві колективний імунітет до COVID-19, за даними дослідження «Сінево», знаходиться на рівні 3%, в Київській області - 7%.
Дані показники дають підстави говорити, що колективного імунітету до COVID-19 поки фактично немає. Там, де люди більше хворіють на COVID-19, колективний імунітет вище. А, наприклад, в південних регіонах України, де поки небагато випадків COVID-19, його показники дуже низькі.
Дослідження на антитіла G в лабораторіях «Сінево» проводяться методом іммуноферментатівного аналізу (ІФА).
Отримані результати досліджень вказують на те, що ще дуже мало людей в Україні перехворіло на COVID-19, тому про формування колективного імунітету природним способом говорити поки не доводиться. Набагато швидше він може сформуватися, якщо буде винайдена вакцина від коронавірусу, що викликає хворобу COVID-19.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?