Авторизация

В середньому в Україні виявляють близько 35% хворих на COVID-19 - Віктор Ляшко

В середньому в Україні виявляють близько 35% хворих на COVID-19 - Віктор Ляшко
В середньому в Україні виявляють близько 35% хворих на коронавірусну інфекцію COVID-19, повідомив головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко в одному зі своїх інтерв'ю. Цю інформацію отримали шляхом математичного моделювання ситуації з епідемією COVID-19 в Україні. Але, за словами Віктора Ляшка, це не вказує на будь-які маніпуляції зі статистикою. Просто і в нашій країні, і в усьому світі великий відсоток випадків захворювання COVID-19 протікає в легкій формі або взагалі без симптомів. І такі випадки не потрапляють в загальну статистику.
У жодній країні світу не виявляють 100% інфікованих COVID-19, зазначає Віктор Ляшко.
По одному з найгірших можливих сценаріїв розвитку подій кількість хворих COVID-19 в нашій країні може досягти 150 тисяч осіб. Це зробить Україну новим осередком захворюваності даним типом коронавірусу в Європі. Але це лише один з можливих варіантів розвитку подій, які прораховувалися ще на початку епідемії навесні 2020 року. Станом на 8 липня 2020 року хворих на COVID-19 в нашій країні зафіксовано 50414 осіб.
Осінь стане важким випробуванням для української системи охорони здоров'я, вважає Віктор Ляшко. Адже поряд з незгасаючою епідемією COVID-19 потрібно буде лікувати і сезонні інфекційні захворювання, наприклад, грип. Тому пан Ляшко в черговий раз закликав українців дотримуватися умов карантину.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка