Авторизация

Лабораторії забезпечені місячним запасом тест-систем для діагностики COVID-19 - МОЗ

Лабораторії забезпечені місячним запасом тест-систем для діагностики COVID-19 - МОЗ
Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов під час чергового прес-брифінгу повідомив, що всі лабораторії в нашій країні, які роблять аналізи на COVID-19, мають місячний запас необхідних тест-систем. Крім того, пан Степанов зазначає, що передбачувані обсяги цього запасу були розраховані, виходячи з максимально можливого навантаження на лабораторії.
Це, на думку Максима Степанова, дуже важливо, адже є одним з ключових показників готовності України до можливої ​​другої хвилі епідемії. Якщо в якомусь регіоні виникне кризова ситуація через нестачу діагностичних систем, буде можливість оперативно перенаправити наявні тести з менш завантажених лабораторій.
У МОЗ повідомляють, що вже почали активну підготовку до можливої ​​другої хвилі COVID-19 в Україні. Проводиться аналіз дій, які були здійснені з початку епідемії, тобто з березня 2020 року. Виявляються основні проблеми боротьби з COVID-19 в нашій країні і проводяться заходи для їх усунення.
Нагадаємо, умовно друга хвиля COVID-19 прогнозується на осінь 2020 року. Умовно, тому що значного поліпшення статистики захворюваності в Україні влітку так і не відбулося. Навпаки, саме влітку встановлювалися антирекорди за кількістю хворих і померлих за добу. Однак в МОЗ стверджують, що ситуація з протидією COVID-19 в нашій країні знаходиться під контролем. При цьому людей закликають не розслаблятися: носити маски в приміщеннях, дотримуватися соціальної дистанції, мити і обробляти дезінфектором руки.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка