Авторизация

З 2021 року лікарі-інтерни отримуватимуть зарплату через Національну службу здоров'я

З 2021 року лікарі-інтерни отримуватимуть зарплату через Національну службу здоров'я
Порядок проходження інтернатури в Україні на сьогодні перебуває на етапі реформування. Зокрема, ведеться робота зі зміни принципу і джерела фінансування роботи лікарів-інтернів. І якщо зараз засобами для оплати праці інтернів розпоряджаються обласні департаменти охорони здоров'я, то вже з 2021 року зарплати за стажування в медичних закладах будуть нараховуватися через Національну службу здоров'я України (НСЗУ). Про це під час прес-конференції розповіла заступниця міністра охорони здоров'я Ірина Микичак.
Також пані Микичак повідомила, що в Міністерстві охорони здоров'я ведуть активну роботу над впровадженням в Україні європейських принципів проходження інтернатури. На вступ до інтернатуру безпосередньо впливатиме успішність студента-медика, а також результати зданих ним іспитів. Передбачається формування рейтингу студентів і створення електронного реєстру актуальних вакансій медичних установ країни. Вступ до інтернатури буде проходити на основі цих даних.
У поточному році ще буде працювати старий порядок проходження інтернатури в Україні, стажування лікарів почнеться з 1 серпня. Також пані Микичак повідомила, що Уряд прийняв Постанову, яка регламентує порядок використання бюджетних коштів для організації та оплати інтернатури.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?