Авторизация

Для ефективної протидії COVID-19 потрібно з'ясувати першоджерело хвороби - ВООЗ

Для ефективної протидії COVID-19 потрібно з'ясувати першоджерело хвороби - ВООЗ
Голова Всесвітньої організації охорони здоров'я доктор Тедрос Аданом Гебреісус під час прес-конференції повідомив, що наразі ведуться активні переговори з Китаєм щодо пошуку першоджерела коронавірусної інфекції COVID-19. Для цього ВООЗ хоче відправити в Китай своїх експертів, але уряд країни поки не дав на це дозволу.
Для ефективної протидії COVID-19 потрібно знати все про його першоджерело, вважає доктор Гебреісус. Ефективно боротися з вірусом можна лише тоді, коли знати про нього все можливе, зокрема й інформацію щодо обставин, за яких почався перший спалах хвороби. Для пошуків відповідей на ці питання ВООЗ хоче відправити до Китаю групу експертів, але влада цієї держави поки не хоче давати на це згоду.
Тедрос Аданом Гебреісус вважає, що світова пандемія COVID-19 оголила різні сторони сучасного людства: як найкращі, так і найгірші. Боротьба з COVID-19 пробудила в людях стійкість, взаємодопомогу, винахідливість, доброту, але також і агресивність, байдужість до колективного благополуччя й інші подібні якості у певного відсотка населення світу.
У ВООЗ сподіваються найближчим часом успішно завершити переговори з Китаєм і відправити туди своїх експертів, щоб точно дізнатися, чому в світі виникла пандемія COVID-19.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка