Авторизация

Діти ветше 14 років можуть самостійно підписати декларацію з сімейним лікарем - НСЗУ

Діти ветше 14 років можуть самостійно підписати декларацію з сімейним лікарем - НСЗУ
Починаючи з настання 14-річного віку пацієнт самостійно, без посередництва з боку батьків може підписувати декларацію з педіатром або сімейним лікарем. Для цього йому необхідно мати паспорт. Дану інформацію повідомляє Національна служба здоров'я України, посилаючись на наказ МОЗ №503. Також наголошується, що для підписання декларації з сімейним лікарем пацієнту не потрібно мати індивідуальний податковий номер.
Декларацію для дітей молодше 14-ти років підписує один з батьків або законних опікунів. Для цього, крім паспорта одного з батьків, потрібне свідоцтво про народження дитини.
За статистикою НСЗУ, 29,9 мільйонів українців вже підписали декларації зі своїми сімейними лікарями, 6,5 мільйони з них - діти до 18 років. Лікарі відзначають, що батьки повинні привчити дитину до здорового способу життя, оскільки саме він - головна профілактика багатьох захворювань. Найкраще робити це на власному прикладі, адже діти схильні копіювати поведінку своїх батьків.
У підлітковому ж віці важливо дозволяти дитині проявляти самостійність, зокрема - самостійно вибрати свого лікаря. Дуже важливо, щоб у підлітка з лікарем встановилися дружні стосунки, адже саме довіра до лікаря сприяє ранньому виявленню багатьох небезпечних захворювань.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка