Авторизация

МОЗ визначився з кандидатом на посаду голови НСЗУ

МОЗ визначився з кандидатом на посаду голови НСЗУ
Під час прес-брифінгу 8 червня 2020 року міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що у МОЗ вже визначилися з кандидатурою на посаду голови Національної служби здоров'я і подали її на розгляд Уряду. Імені даного кандидата Максим Степанов не назвав.
Як довго Кабінет Міністрів розглядатиме обрану МОЗ кандидатуру, міністр не уточнив. Очевидно, що ім'я нового голови НСЗУ ми дізнаємося вже після позитивного рішення Уряду, якщо таке буде. Максим Степанов заявив, що навіть якщо Кабінет Міністрів і затвердить подану кандидатуру на посаду голови НСЗУ, це призначення буде тимчасовим, до кінця карантину. Адже через карантинні обмеження повноцінний конкурс на заміщення даної вакантної посади провести не змогли, весь відбір проходив шляхом онлайн-співбесід. Тому після завершення карантину буде проведено повноцінний конкурс на посаду голови НСЗУ, у відповідності з усіма нормами законодавства.
На думку міністра охорони здоров'я Максима Степанова, НСЗУ повинна переглянути встановлені тарифи на медичні послуги. Ці тарифи, за словами пана Степанова, є несправедливими, заниженими і такими, які не дозволяють медичному закладу перейти на модель самоокупності, що є основою другого етапу медреформи. Тому перегляд встановлених тарифів буде одним з перших завдань нового голови НСЗУ.
Нагадаємо, відбір кандидатів на посаду голови НСЗУ проходив зі скандалом. Народний депутат України Ольга Стефанишина заявила, що конкурс непрозорий, а підхід Максима Степанова до проведення співбесід суто формальний. Це ж стверджує і колишній голова НСЗУ Олег Петренко. Він говорить про те, що на таку важливу посаду міністр хоче поставити «свого» кандидата, який буде йому зручний в роботі. Максим Степанов відповідає, що це необґрунтовані звинувачення на його адресу.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка