Авторизация

У 2021 році будуть діяти нові тарифи на надання медичних послуг - Степанов

У 2021 році будуть діяти нові тарифи на надання медичних послуг - Степанов
З 1 квітня 2020 року надання всіх медичних послуг в Україні здійснюється на основі спеціально встановлених тарифів. Гроші за надані послуги, спираючись на дані тарифи, медичному закладу перераховує Національна служба здоров'я. Однак навколо формування ціни на ту чи іншу медичну послугу ведуться безперервні суперечки: керівники медустанов вказують на те, що тарифи занижені і за отримані від НСЗУ гроші неможливо вийти на модель самоокупності. Тому в МОЗ заявили про необхідність перегляду даних тарифів на 2021 рік.
Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов багато разів говорив про те, що логіка формування ціни на певну медичну послугу, якою керувалися його попередники, йому не зрозуміла. На підставі яких показників були розроблені дані тарифи, пану Степанову також ніхто не зміг пояснити. Тому під час чергового прес-брифінгу Максим Степанов заявив, що МОЗ розробить нові, більш справедливі тарифи на надання медичних послуг на 2021 рік.
Головна мета МОЗ, зазначає пан Степанов, - створити ефективну медичну модель, де лікарі отримуватимуть гідну заробітну плату, а пацієнти - якісну допомогу.
Яким чином будуть формуватися нові тарифи, за якими формулами буде відбуватися розрахунок, хто їх буде рахувати? На ці питання Максим Степанов поки не дає відповіді.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?