Авторизация

Програма розвитку ООН поставить в Україну 250 тисяч респіраторів для медиків

Програма розвитку ООН поставить в Україну 250 тисяч респіраторів для медиків
Міжнародна організація Програма розвитку ООН (ПРООН) поставить в Україну 250 тисяч респіраторів для медичного персоналу, закуплені за кошти Світового банку. Про це заявила Постійний Представник ПРООН в Україні Дафіна Герчева під час зустрічі з міністром охорони здоров'я України Максимом Степановим. Респіратори в нашу країну повинні поставити в кінці червня - на початку липня 2020 року.
Також під час зустрічі пані Герчевої та пана Степанова піднімалося питання поставок в Україну лікарських засобів, закуплених за посередництва ПРООН. Пані Герчева пообіцяла, що всі поставки на 2020 рік в Україні будуть здійснені вчасно.
Максим Степанов зазначив, що співпраця України з міжнародними організаціями є дуже цінною. Однак потрібно провести глобальну роботу з наведення порядку в документації, договорах і щодо прискорення процесу поставок ліків в Україну. Особливо це стосується дефіцитних препаратів, через відсутність яких страждають пацієнти.
Нагадаємо, вже кілька років міжнародні закупівлі лікарських засобів з Національного переліку для України відбуваються за посередництва міжнародних організацій ПРООН, ЮНІСЕФ і Crown Agents. З поставками ліків регулярно виникає тяганина: пацієнти скаржаться, що затримки з поставками сягають декількох місяців і навіть років. Тому хворі не можуть вчасно отримати необхідне їм лікування.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка