Авторизация

Контроль артеріального тиску допоможе не пропустити початок гіпертонії

Контроль артеріального тиску допоможе не пропустити початок гіпертонії
Гіпертонію, або артеріальну гіпертензію називають тихим вбивцею. А все тому, що вона дуже довго може протікати безсимптомно, але призводити згодом до тяжких серцево-судинних патологій. Тому лікарі рекомендують контролювати свій артеріальний тиск і в разі його стійкого підвищення звертатися до фахівців.
При підвищеному артеріальному тиску кров занадто сильно тисне на стінки артерій зсередини, що може привести до інфаркту, інсульту, серцевої і ниркової недостатності, погіршення зору й інших небезпечних захворювань і станів.
Гіпертонією вважається постійне підвищення артеріального тиску: показники вище, ніж 140/90 мм рт. ст. Часто артеріальна гіпертнезія не має жодних зовнішніх проявів, людина відчуває себе добре. Тому, щоб її визначити, потрібно регулярно вимірювати тиск. Лікарі рекомендують робити це хоча б 2 рази в місяць, якщо скарги на загальний стан відсутні, і щодня, в разі наявних проблем з тиском.
Іноді гіпертонія проявляється такими симптомами:
головний біль;
шум у вухах;
слабкість;
дратівливість;
сонливість.
Фактори, які провокують розвиток гіпертонії:
зайва вага;
підвищення рівня загального холестерину;
вік старше 50 років;
надмірне вживання солі;
жіноча стать.
Краща профілактика гіпертонії - це здоровий спосіб життя: правильне харчування, фізична активність, відмова від шкідливих звичок.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?