Авторизация

До співбесіди на посаду голови НСЗУ допущено 17 кандидатів

До співбесіди на посаду голови НСЗУ допущено 17 кандидатів
2 червня 2020 року відбудеться співбесіда, яку буде проводити міністр охорони здоров'я України Максим Степанов з кандидатами на пост голови Національної служби здоров'я України. За результатами даної співбесіди може визначитися кандидат, який підходить на посаду голови НСЗУ. Всього до цього останнього етапу конкурсу допущено 17 претендентів.
У МОЗ зазначають, що документи цих 17-ти кандидатів повністю відповідають усім встановленим вимогам. Крім того, повідомляється, що всі співбесіди будуть записуватися на камеру, їх відео буде викладено у вільний доступ в інтернет. Всього на участь в конкурсі на посаду голови НСЗУ заявки подали 28 кандидатів, 17 з них відповідають всім встановленим критеріям відбору. Максим Степанов заявив: щоб уникнути звинувачень в «протягуванні» на посаду «свого» кандидата, він прийняв рішення допустити до співбесіди всіх 17-ти претендентів.
Нагадаємо, попередній конкурс на посаду голови НСЗУ не визначив переможця. У фінальну співбесіду пройшло 3 кандидати, серед яких і нинішня т.в.о. голови НСЗУ Оксана Мовчан, однак в результаті співбесіди Максим Степанов так і не визначив кандидата, який зміг би керувати НСЗУ. Оксана Мовчан звинуватила міністра в чисто формальному проведенні співбесіди. Вона заявила, що за характером бесіди було очевидно, що Максим Степанов прийняв рішення не обирати голову НСЗУ з представлених йому кандидатів: задавав лише загальні запитання, нічого по суті. В результаті був оголошений повторний конкурс. Цілком ймовірно, що ім'я нового керівника НСЗУ стане відомо вже завтра.
Посада голови НСЗУ - дуже важлива в системі охорони здоров'я України. Саме цей орган укладає договори з медичними установами країни на надання населенню послуг охорони здоров'я. Фінансування за надані пацієнтам послуги лікарні отримують саме від НСЗУ. Тому даний орган повинен очолювати професійний менеджер в сфері охорони здоров'я, не помічений в корупційних схемах.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка