Авторизация

Охоплення плановою вакцинацією населення за час карантину в Україні знизилося

Охоплення плановою вакцинацією населення за час карантину в Україні знизилося
Міністерство охорони здоров'я України закликає регіональну владу активізувати зусилля по вакцинації населення від передбачених національним календарем інфекційних захворювань. Справа в тому, що, незважаючи на рекомендації ВООЗ та МОЗ не припиняти рутинну (планову) вакцинацію через епідемію COVID-19, в Україні рівень охоплення щепленнями все ж знизився. Це тривожний сигнал, на який обов'язково варто звернути увагу.
За даними показників рутинної вакцинації за 1 квартал 2020 року, охоплення імунізації від більшості хвороб з національного календаря знизився на 5%, в порівнянні з минулим роком, а від кору, краснухи і паротиту на цілих 20%. Це особливо турбує, оскільки в Україні вже кілька років поспіль фіксуються значні спалахи кору.
Виходячи з ситуації, що склалася, Міністерство охорони здоров'я збирається направити офіційний лист на глав ОДА, в якому звучатиме настійне прохання активізувати процес вакцинації населення і поставити дане питання на контроль. Також міністр охорони здоров'я Максим Степанов звертається до батьків з проханням не відкладати щеплення своїх дітей на потім. Це дуже важливо як для їх безпеки, так і для формування колективного імунітету проти хвороб, від яких щеплюють за національним календарем.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка