Авторизация

Гіпертонія - ключовий фактор розвитку інфаркту та інсульту

Гіпертонія - ключовий фактор розвитку інфаркту та інсульту
17 травня відзначається Всесвітній день боротьби з гіпертонією, а також День пульмонолога. Вони дуже актуальні сьогодні, адже по-перше, від серцево-судинних патологій помирає найбільше людей у ​​світі, по-друге, саме на легені найбільше страждають від небезпечних для життя ускладнень, які провокує коронавірусна інфекція COVID-19.
Підвищений артеріальний тиск - ключовий фактор розвитку інфаркту міокарда та ішемічного інсульту. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, понад 1,5 мільярда людей у ​​світі страждають від гіпертонії. Крім того, близько 45% людей не підозрюють про те, що мають підвищений тиск, адже гіпертонія часто протікає безсимптомно. Слід пам'ятати, що артеріальна гіпертензія (гіпертонія) багаторазово збільшує ризик інфаркту, інсульту. Найбільш небезпечна вона для пацієнтів з цукровим діабетом, хворобами нирок. Високий ризик розвитку гіпертонії у людей із зайвою вагою, а також у тих, хто має згубні звички (куріння, зловживання алкоголем). Дуже важливо контролювати показники свого артеріального тиску і звертатися до лікаря у разі їх стійких підвищених показників.
День пульмонолога також дуже важливий для суспільства, особливо в умовах пандемії COVID-19. Завдяки легеням людина дихає і живе. Пульмонологи - це лікарі, які спеціалізуються на діагностиці та лікуванні хвороб дихальної системи людини. Саме вони в даний час знаходяться на передовій боротьби з ускладненнями, пов'язаними з коронавірусною інфекцією COVID-19.
17 травня ми повинні згадати про те, що треба дбати про свою серцево-судинну і дихальну системи. Необхідно контролювати свою вагу, харчування, хронічні захворювання, вести фізично активний спосіб життя і вчасно звертатися за медичною допомогою.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка