Авторизация

Для інфекційних лікарень принцип «гроші йдуть за пацієнтом» неефективний - Віктор Ляшко

Для інфекційних лікарень принцип «гроші йдуть за пацієнтом» неефективний - Віктор Ляшко
Головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко, який також є заступником міністра охорони здоров'я України, зробив заяву про те, що принцип фінансування, коли «гроші йдуть за пацієнтом», абсолютно неефективний для інфекційних медичних установ. Про це він сказав в ефірі одного з телевізійних ток-шоу.
Пан Ляшко зазначив, що епідемія COVID-19 чітко показала, наскільки неправильним для інфекційної галузі є фінансування за фактом наданих послуг охорони здоров'я. Адже саме в цій галузі медицини необхідно враховувати фактор настання надзвичайної, неконтрольованої ситуації, яку практично неможливо передбачити або спланувати.
На думку Віктора Ляшка, до інфекційних медустанов потрібно застосовувати інший спосіб фінансування. А саме слід виділяти гроші з бюджету країни, які дозволять швидко і правильно реагувати на будь-які кризові ситуації, пов'язані з можливими спалахами або епідеміями хвороб.
«Не можна фінансувати інфекційні лікарні за пацієнтами, за хворобами. Тому що потрібно фінансувати готовність до реагування», - зазначає Віктор Ляшко. Тобто, система фінансування постфактум абсолютно непридатна для боротьби з епідеміями. Яким чином надалі буде здійснюватися фінансування інфекційної галузі медицини в Україні, поки точно ніхто не повідомляє. Можливо, буде повернено систему субвенцій, або ж буде впроваджена певна комбінована система фінансування медичних установ.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?