Авторизация

Міністерство хоче підвищити заробітну плату докторам до 50% теснее у 2020 році

Міністерство хоче підвищити заробітну плату докторам до 50% теснее у 2020 році
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що українським медикам потрібно підвищити заробітну плату вже в цьому році, не менше ніж до 50%.
Про це він заявив під час брифінгу.
"Медична реформа у зміненому вигляді передбачатиме покращення якості та доступності медичних послуг. Українці, зателефонувавши в 103, обов'язково отримають якісну допомогу протягом 10-20 хвилин. При цьому ми вважаємо, що наші медичні працівники вже у цьому році повинні отримувати суттєве збільшення заробітної плати. Не менш ніж до 50% ", – заявив Максим Степанов.
За його словами, потрібно виділити 11 мільярдів гривень для того, щоб підвищити заробітні плати 435 тисячам медичним працівникам. МОЗ готує лист до уряду та парламенту стосовно змін у держбюджеті.
За його словами, МОЗ розробить справедливі тарифи, за якими буде здійснюватися фінансування галузі у 2021 році.
"Нові тарифи будуть ґрунтуватися на ринкових заробітних платах для працівників галузі та якісних стандартах медичних послуг. Тарифи, які по-справжньому будуть покривати лікування українців тієї чи іншої хвороби. Це буде справжнє гарантування надання медичної допомоги нашим українцям", - додав Степанов.
Автор: Наталія Холявицька
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка