Авторизация

Створення вакцини проти герпесу стало можливим: вчені розшифрували геном даного вірусу

Створення вакцини проти герпесу стало можливим: вчені розшифрували геном даного вірусу
Створення вакцини від герпесу, яке раніше вважалося складним завданням, стає можливим. А все завдяки розшифруванню вірусу простого герпесу, яку проводила група вчених з Німеччини та Великобританії. Результати своєї роботи вони опублікували в журналі Nature.
Після численних досліджень вчені прийшли до висновку, що вірус герпесу має не 80, а мінімум 284 ORF (відкритих рамок зчитування). Врахування того, що структура вірусу HSV-1 набагато складніша, ніж вважалося раніше, робить можливим створення вакцини проти нього. 46 з відкритих вченими ORF відповідають за побудову специфічних білкових структур HSV-1, інші - другорядні.
Раніше вірус HSV-1 вважався досить легким і таким, який має незначний вплив на людський організм. Однак виявлення його складної структури вказує на той факт, що HSV-1 має комплексний вплив на організм хворої людини. А значить, він не тільки є причиною висипань на губах, але і цілком можливо може бути пов'язаний з розвитком таких важких хвороб, як рак, хвороба Альцгеймера, енцефаліт.
Оскільки вірус простого герпесу надзвичайно поширений в світі і може бути більш небезпечним, ніж вважалося раніше, доцільно створити вакцину проти нього. Зазначене відкриття допоможе детальніше вивчити його природу, структуру, вплив на людський організм. Також розуміння структури вірусу допоможе в роботі по створенню вакцини проти нього, вважають вчені.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?