Авторизация

МОЗ було виділено 100 мільйонів гривень на закупівлю апаратів ШВЛ

МОЗ було виділено 100 мільйонів гривень на закупівлю апаратів ШВЛ
Уряд прийняв рішення виділити Міністерству охорони здоров'я України 100 мільйонів гривень на закупівлю апаратів штучної вентиляції легенів (ШВЛ). Про це 29 квітня під час чергового брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов. На ці гроші планується закупити близько 200 апаратів ШВЛ.
Максим Степанов заявляє, що передбачається закупити апарати ШВЛ українського виробництва. Всі вони повинні відповідати необхідним вимогам: мати певні технічні характеристики, які дозволять використовувати їх для лікування пацієнтів з коронавірусною інфекцією COVID-19. Ці апарати пройдуть тестування і відразу після завершення процедури закупівлі будуть поставлені в лікарні у всіх регіонах країни.
Нагадаємо, саме апарати ШВЛ використовують для підтримки життєвих функцій у пацієнтів з важким перебігом COVID-19. Даний тип коронавірусу може протікати по-різному: у одних пацієнтів взагалі не буде видимих ​​симптомів захворювання, інші перенесуть його в легкій формі, але частина хворих зіткнутися із серйозним, небезпечним для життя перебігом COVID-19. У таких пацієнтів часто через COVID-19 розвивається задишка і проблеми з диханням, легені вражає двостороння пневмонія. У таких випадках на допомогу може прийти апарат ШВЛ.
На жаль, далеко не завжди апарат ШВЛ здатний врятувати життя людині з важким перебігом COVID-19. Однак він однозначно підвищує шанси хворого на одужання і дає час організму поборотися з інфекцією. Тому подібні закупівлі вкрай важливі для боротьби з епідемією коронавірусної інфекції COVID-19.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?