Авторизация

Новий етап медичної реформи викликав проблеми в медичній освіті

Новий етап медичної реформи викликав проблеми в медичній освіті
Новий етап медичної реформи, який стартував 1 квітня 2020 року, призвів до зміни моделі фінансування галузі. І вже зараз стає ясно, що існує багато недопрацьованих моментів і проблем, які потрібно вирішувати в терміновому порядку. Наприклад, під удар потрапила медична освіта, а саме можливість студентів набувати практичних навичок лікування пацієнтів в лікарнях.
Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов провів селекторну нараду з керівниками медичних установ вищої і післядипломної освіти. В її ході з'ясувалося, що з 1 квітня 2020 року з'явилося багато проблем з доступом співробітників клінічних кафедр до практичних занять у лікарнях. Також неврегульованим залишається питання оренди майна, яке використовується для здійснення навчального процесу в стінах лікарень. Якщо раніше медичні педагоги отримували безкоштовний доступ до цього майна, то тепер з них беруть гроші за його оренду, і чималі. Наприклад, в для деяких закладів вищої медичної освіти ця сума становить 80-90 мільйонів гривень на рік, що занадто багато для бюджетів навчальних установ. В результаті студентам ніде набувати практичні знання. Також неясно, на якому обладнанні їм практикуватися.
Щоб в терміновому порядку вирішити всі перераховані питання, в Міністерстві охорони здоров'я обіцяють створити спеціальний орган, до складу якого увійдуть керівники медичних навчальних закладів. Наведення порядку в системі медичної освіти України - один з головних пріоритетів МОЗ, заявляє міністр Максим Степанов.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка