Авторизация

В Україні триває тиждень імунізації населення

В Україні триває тиждень імунізації населення
З 21 по 26 квітня проходить Європейський тиждень імунізації, який з 2006 року проводиться і в Україні. Його початкова мета - підвищити інформованість населення країни про вакцинокеровані інфекції та способи їх профілактики за допомогою щеплень. Однак в цьому році Тиждень імунізації проходить в умовах епідемії коронавірусної інфекції COVID-19, що, природно, вносить свої корективи. У МОЗ і ВООЗ закликають не відкладати планову вакцинацію через пандемію COVID-19.
Головний державний санітарний лікар країни Віктор Ляшко підписав постанову «Про організацію заходів щодо імунізації в умовах пандемії коронавірусної хвороби». У ній керівникам регіональних Департаментів охорони здоров'я ухвалюється:
організувати роботу медичних установ таким чином, щоб забезпечити грамотну організацію планової вакцинації населення в умовах пандемії (не допустити скупчення людей, організувати різні входи для хворих і здорових пацієнтів тощо);
провести роз'яснювальну роботу як серед медичного персоналу, так і серед населення щодо важливості рутинної (планової) вакцинації і відсутності необхідності її припиняти в умовах епідемії COVID-19;
забезпечити доступ населення до екстреної вакцинації за показаннями;
забезпечити дотримання суворих правил інфекційного контролю під час проведення вакцинації.
За даними ВООЗ, щороку в світі вдається врятувати від 2 до 3 мільйонів життів дітей завдяки рутинній вакцинації. Тому імунізацію населення обов'язково потрібно проводити, інакше можна дочекатися спалахів вже забутих небезпечних інфекційних захворювань.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?