Авторизация

Вагітні не входять до групи ризику по розвитку тягостного перебігу COVID-19

Вагітні не входять до групи ризику по розвитку тягостного перебігу COVID-19
Вагітні жінки не відносяться до групи ризику щодо важкого перебігу коронавірусної інфекції COVID-19, якщо у них немає таких супутніх патологій, як цукровий діабет, онкологічні захворювання, хронічні хвороби легенів, імунодефіцит. Про це повідомляють на сторінці Facebook Центру громадського здоров'я МОЗ.
Крім того, немає підтверджених фактів передачі COVID-19 від інфікованої вагітної жінки до плоду в її утробі. Також немає доведених фактів зараження дитини під час пологів через генітальні рідини. Поки лікарі розглядають лише можливість зараження новонародженого від інфікованої матері вже після пологів при тісному контакті. Тому якщо у матері підтверджена коронавірусна інфекція COVID-19, дитина повинна бути від неї ізольована відразу після появи на світ, щоб убезпечити її від зараження.
Якщо у вагітної жінки з'являються симптоми COVID-19, вона повинна в терміновому порядку самоізолюватись і зателефонувати своєму лікарю, який вибере тактику подальших дій. Жінка з діагнозом COVID-19 може народжувати природним шляхом з урахуванням акушерських показань, але при цьому бригада, яка приймає пологи, повинна бути дуже обережна і повністю захищена засобами індивідуального захисту.
Якщо у породіллі розвивається дихальна недостатність, їй повинні зробити екстрений кесарів розтин, використовуючи спинальну або епідуральну анестезію. Рекомендується уникати загальної анестезії. При цьому вся хірургічна бригада повинна бути одягнена в засоби індивідуального захисту.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?