Авторизация

Експерти ЮНІСЕФ відповіли на питання щодо планової вакцинації під час пандемії COVID-19

Експерти ЮНІСЕФ відповіли на питання щодо планової вакцинації під час пандемії COVID-19
Всесвітня організація охорони здоров'я дала офіційні рекомендації не припиняти рутинну (планову) вакцинацію під час світової пандемії коронавірусної інфекції COVID-19. Адже за час боротьби з коронавірусом можна втратити дорогоцінний час в питанні боротьби з вакцинокерованими інфекціями. Однак у багатьох батьків, а також і медичних працівників залишається багато питань щодо організації процесу імунізації під час карантину.
На головні питання щодо щеплень під час пандемії COVID-19 відповіли експерти ЮНІСЕФ на сторінці цієї організації в Facebook. Отже:
Чи можна вакцинувати дитину під час карантину? - Можна і потрібно, адже призупинення рутинної вакцинації загрожує сплеском небезпечних інфекційних хвороб.
Що робити, якщо планове щеплення вже пропустили? - Потрібно скласти новий графік вакцинації з педіатром, терапевтом або сімейним лікарем, який спостерігає пацієнта, і намагатися дотримуватися його. Порушення графіка вакцинації НЕ означає, що введені раніше вакцини будуть неефективні.
Яким чином краще організувати вакцинацію в умовах карантину? - Найголовніше - потрібно мінімізувати контакт людини, яку будуть вакцинувати, з іншими пацієнтами медичного закладу. Бажано, щоб була можливість прийти на вакцинацію по запису, на чітко визначений час, через окремий вхід для здорових пацієнтів. Також потрібно використовувати засоби індивідуального захисту: маски, рукавички. Після виходу з медичного закладу слід ретельно помити руки з милом або обробити дезінфікуючим засобом.
Коли вакцинацію ні в якому разі не можна відкласти? Щеплення потрібно робити ОБОВ'ЯЗКОВО, якщо є ризик правця через травму, сказу через укус тварини або гепатиту В через контакт з кров'ю іншої людини. У таких випадках показана екстрена постконтактна вакцинація в найближчому травмпункті, і чим раніше, тим краще.
Чи може вакцинація послабити імунітет? - Ні. У вакцинах використовуються ослаблені віруси, які не впливають на імунітет.
Точно ніхто не може передбачити, скільки ще триватиме пандемія коронавірусної інфекції COVID-19 і карантин, введений через неї. Тому планову вакцинацію не можна відкладати, а ось про правильну і безпечну організацію її процесу потрібно подбати заздалегідь.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?