Авторизация

Гроші на доплати докторам, які борються з коронавірусом, обіцяють виділити вже найближчим часом

Гроші на доплати докторам, які борються з коронавірусом, обіцяють виділити вже найближчим часом
У МОЗ повідомляють, що Кабінет Міністрів підтримав ініціативу про виділення в регіони грошей у вигляді субвенцій з бюджету, які будуть спрямовані на доплати медикам, що лікують пацієнтів з коронавірусною інфекцією COVID-19. За словами міністра охорони здоров'я України Максима Степанова, попередня інформація про те, скільки для цього потрібно грошей в конкретні регіони країни, вже зібрана. Обіцяну доплату лікарі й інший медичний персонал повинні отримати вже, цитуємо, «найближчим часом».
Нагадаємо, потрійний оклад лікарям, які зараз борються з COVID-19, влада обіцяла ще на початку поточного місяця. Передбачалося, що вже за березень медики повинні були отримати істотно більш високі зарплати. Однак, очевидно, що грошові бонуси тим, хто зараз знаходиться на передовій боротьби з епідемією, поки залишаються на словах. Одними запевненнями, що гроші будуть «найближчим часом», не зарадиш медичному персоналу.
Швидше за все, ситуацію ускладнює той факт, що з 1 квітня 2020 року розпочався новий етап медичної реформи, який передбачає впровадження нової моделі фінансування медичних установ. Тепер вони повинні фінансуватися не способом отримання державних субвенцій з бюджету, а переходити на модель самоокупності: Національна служба здоров'я буде платити лікарням за конкретні надані пацієнтам медичні послуги.
Однак в умовах боротьби з COVID-19 переважна більшість медичних послуг населенню сьогодні не надається, тому самоокуповуватися лікарням, а при цьому ще й підвищувати заробітні плати персоналу практично нереально. Ось чому на даному етапі без субвенцій від держави не обійтися. Саме їх і обіцяють виділити вже скоро. Однак скільки триватиме це «скоро», і коли ж все-таки медики отримають обіцяні доплати, ніхто точно сказати не може.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка