Авторизация

79% померлих від COVID-19 українців мали супутні хронічні захворювання

79% померлих від COVID-19 українців мали супутні хронічні захворювання
У Центрі громадського здоров'я МОЗ повідомляють, що станом на 14 квітня 2020 року 79% людей, які померли в Україні через коронавірусну інфекцію COVID-19, мали в анамнезі супутні хронічні захворювання. Це ще раз підтверджує те, що в групі ризику знаходяться люди з хронічними недугами. Крім того, переважна більшість летальних випадків - це пацієнти старше 50-ти років, що також підтверджує тезу про те, що в групу ризику входять люди похилого віку.
Серед зазначених 79% пацієнтів, які померли в результаті COVID-19, були люди, які страждають від:
серцево-судинних патологій;
цукрового діабету;
хвороб легенів;
онкологічних захворювань;
хвороб нирок;
сукупності різних хвороб.
Найбільше, а саме 74%, складають саме хворі, у яких були серцево-судинні патології.
Станом на 14 квітня 2020 року, за даними того ж Центру громадського здоров'я, показник смертності від коронавірусної інфекції COVID-19 в Україні становить 2,9%. В середньому від моменту появи перших симптомів захворювання до настання смерті пацієнтів проходило 12 діб.
Нагадаємо, головні симптоми коронавірусної інфекції COVID-19 - це висока температура тіла, сухий кашель, задишка, біль у грудях, слабкість. Якщо у вас виникають подібні симптоми, відразу ж телефонуйте свого сімейного лікаря або в швидку допомогу. Особливо уважними до свого здоров'я мають бути пацієнти з групи ризику: люди похилого віку та/або з наявністю хронічних захворювань. Як показує і світова, і українська статистика, саме вони найчастіше помирають від COVID-19.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка