Авторизация

Сезонна алергія і коронавірус: лікарі закликають не плутати їх симптоми

Сезонна алергія і коронавірус: лікарі закликають не плутати їх симптоми
На вулиці середина весни - час цвітіння багатьох рослин і період сезонної алергії. Поліноз (алергія на пилок рослин) - проблема багатьох українців. Для нього характерні симптоми, які можна сплутати з ГРВІ. Лікарі закликають не плутати прояви алергії та коронавірусної інфекції COVID-19, для цього потрібно знати головні відмінності в їх симптомах.
Отже, для сезонної алергії характерні такі симптоми, як нежить (риніт), чхання, свербіж та почервоніння очей, сльозоточивість, неприємні відчуття в горлі (першіння). Її прояви дійсно можуть нагадувати ГРВІ, але від COVID-19 алергію відрізняє два істотні моменти:
для неї не характерне підвищення температури тіла;
симптоми полінозу знімаються протиалергійними засобами.
Зазвичай люди, які страждають від сезонної алергії, мають її симптоми щовесни, знають про її наближення і не спутають її прояви ні з чим іншим. Тому вони точно зможуть відрізнити алергію від ГРВІ. Однак завжди буває випадок, коли алергія проявляється вперше. В такому випадку важко відрізнити її симптоми від респіраторної інфекції. Тому якщо ви не знаєте точно, алергія це чи ні, краще зверніться за консультацією до лікаря. Почніть з дзвінка до сімейного лікаря та опису симптомів свого стану або стану своєї дитини. Лікар повинен проаналізувати почуте і дати вам рекомендації щодо подальших дій.
Для легкої форми COVID-19 може бути характерна нормальна температура тіла, проте його симптоми точно не знімуть антигістамінні препарати. Тому якщо вам чи вашій дитині полегшили стан протиалергійні засоби, можете бути спокійні - це не COVID-19. Але це не означає, що нічого не потрібно робити, адже сезонна алергія без лікування може призвести до негативних для здоров'я наслідків аж до бронхіальної астми.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка