Авторизация

Частота передачі ВІЛитр. від матері до дитини в Україні за 15 років знизилася у 8 разів

Частота передачі ВІЛитр. від матері до дитини в Україні за 15 років знизилася у 8 разів
Центр громадського здоров'я МОЗ опублікував дані про дослідження частоти передачі ВІЛ від матері до дитини в Україні. Їх результати досить обнадійливі: за 15 років частота цієї передачі знизилася майже в 8 разів. Це означає, що у ВІЛ-позитивних матерів значно збільшилися шанси народити здорову, ВІЛ-негативну дитину.
У Центрі громадського здоров'я повідомляють, що наша країна з 2000 року підтримує Стратегію профілактики передачі ВІЛ від матері до дитини, ініціаторами якої стали ВООЗ, ЮНІСЕФ та Фонд народонаселення ООН. Ця Стратегія передбачає роботу у 4-х головних напрямках:
Первинна профілактика ВІЛ серед жінок.
Профілактика небажаних вагітностей у ВІЛ-позитивних жінок.
Профілактика передачі ВІЛ від матері до новонародженого.
Систематичне лікування жінок, у яких діагностували ВІЛ, а також моральна підтримка їх та їхніх сімей.
За даними Фонду Олени Пінчук, який спеціалізується на боротьбі зі СНІДом, з 1987 року (коли почали вести подібну статистику) в Україні зареєстровано 346 454 випадків ВІЛ-інфікування. За цей період в нашій країні від СНІДу померло понад 50 тисяч осіб. Найбільше ВІЛ поширений в Дніпропетровській, Одеській та Донецькій областях, а також в Києві.
На жаль, Україна залишається в лідерах в Європі за масштабами поширення ВІЛ. На сьогодні в нашій країні з ВІЛ живе близько 240 тисяч осіб. Завдяки препаратам антиретровірусної терапії ці люди можуть жити довгим, повноцінним життям, важливо вчасно дізнатися свій діагноз і почати лікування. Також сучасні препарати дозволяють істотно знизити ризик передачі ВІЛ від матері до новонародженої дитини.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?