Авторизация

На фінансування інфекційних лікарень виділять близько 334 мільйонів гривень - НСЗУ

На фінансування інфекційних лікарень виділять близько 334 мільйонів гривень - НСЗУ
1 квітня 2020 року розпочався новий етап медичної реформи в Україні. Національна служба здоров'я підписала договори з медичними установами, які будуть надавати послуги охорони здоров'я населенню нашої держави. Серед таких медустанов - 18 інфекційних лікарень. На їх фінансування за Програмою медичних гарантій виділено 333,96 мільйона гривень. Зазначені 18 інфекційних лікарень знаходяться в різних регіонах країни.
Крім того, через світову пандемію коронавірусу COVID-19, в НСЗУ вирішили направити додаткові 906 мільйонів гривень у вигляді субвенцій для лікарень країни. Раніше було визначено список із 242-х лікарні в Україні, які в першу чергу приймають для госпіталізації хворих з COVID-19. Це так звані лікарні першої хвилі, які й візьмуть на себе головний удар в боротьбі з епідемією. Серед них - багато інфекційних лікарень.
Зазначені 242 лікарні обиралися, враховуючи рекомендації МОЗ, НСЗУ, місцевих Департаментів охорони здоров'я, керівництва областей. Ці медичні установи найкраще здатні забезпечити безпеку пацієнтів і медичного персоналу під час лікування. В даних лікарнях є 12 тисяч місць в інфекційних відділеннях, понад 1700 місць у відділеннях інтенсивної терапії та понад 1800 апаратів штучної вентиляції легень. Передбачається, що в разі більш інтенсивного поширення COVID-19 в Україні, хворих прийматимуть й інші лікарні, а не тільки медустанови першої хвилі.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?