Авторизация

У Великій Британії тестують ліки від COVID-19 на основі інтерферону

У Великій Британії тестують ліки від COVID-19 на основі інтерферону
Вчені, лікарі і фармацевтичні компанії в усьому світі працюють зараз у двох головних напрямках: пошук ліків і вакцини від коронавірусу COVID-19. Британські вчені заявили про успіхи в клінічних випробуваннях ліків, які можливо будуть допомагати в лікуванні COVID-19. У Великій Британії стартувала вже друга фаза даних випробувань.
Перші пацієнти-волонтери вже отримали ліки на основі інтерферону, які можуть допомогти в лікуванні коронавірусу COVID-19. Про 2-гу фазу випробувань заявила компанія Synairgen (Саутгемптон, Велика Британія), яка досліджує препарат SNG001 - інтерферон бета-1а в інгаляційній формі. Дані ліки введуть волонтерам в 7-ми різних дослідницьких центрах країни.
Ін'єкційні препарати інтерферону успішно використовують для лікування розсіяного склерозу. Інгаляційну ж версію інтерферону тестують для боротьби з найактуальнішою на сьогодні пандемією в світі – коронавірусу COVID-19. Також препарат SNG001 розглядається як перспективний в лікуванні астми, грипу та інших респіраторних захворювань.
У компанії Synairgen стверджують, що віруси, подібні коронавірусу COVID-19, сильно пригнічують природне продукування інтерферону в організмі хворої людини, через що отримують можливість ухилитися від атак імунної системи пацієнта. Тому потрібно ввести інтерферон в організм хворого ззовні. Найефективніше це зробити у формі інгаляції, вважають британські вчені.
Про результати своїх досліджень в Synairgen обіцяють оперативно повідомляти громадськості. Зовсім скоро стане ясно, чи є перспективи застосування ліків від COVID-19 в найближчому майбутньому.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка