Авторизация

В Україну прибула велика партія тестів для визначення коронавірусу COVID-19

В Україну прибула велика партія тестів для визначення коронавірусу COVID-19
Вчора, 22 березня 2020 року, в нашу країну літаком з Китаю була доставлена ​​велика партія тест-систем і експрес-тестів для діагностування коронавірусу COVID-19. Саме тестів в Україні не вистачає для організації успішної боротьби з COVID-19, адже широке тестування населення дозволяє вчасно ізолювати заражених і не допускати поширення захворювання.
У МОЗ повідомляють, що експрес-тести є значно менш точними, ніж повноцінні тест-системи. Експрес-тести будуть направлені в установи охорони здоров'я, щоб визначати потенційних хворих в окрему групу для проведення подальшої діагностики. Лікарні обіцяють забезпечити достатньою кількістю експрес-тестів на грип та коронавірус COVID-19. Якщо тест на грип у пацієнта позитивний, його лікуватимуть саме від даного захворювання. Якщо ж позитивним буде тест на коронавірус COVID-19, лікарі зобов'язані будуть взяти у пацієнта додаткові зразки для аналізів в лабораторії за допомогою тест-системи. І поки цей аналіз буде робитися, потенційного хворого обов'язково потрібно ізолювати в лікарні чи вдома, в залежності від тяжкості його симптомів.
У МОЗ обіцяють, що на цьому тижні в Україні з'являться додатково 11 апаратів для ПЛР-діагностики коронавірусу COVID-19. Це дозволить робити аналізи не тільки в 1 лабораторії на всю країну, як це відбувається зараз. Нагадаємо, поки аналізи на коронавірус COVID-19 за допомогою ПЛР-діагностики, яка є найбільш точною, проводять лише в лабораторії Центру громадського здоров'я в Києві.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка