Авторизация

Україна закриває кордони через загрозу коронавірусу COVID-19

Україна закриває кордони через загрозу коронавірусу COVID-19
Сьогодні, 17 березня 2020 року, опівночі Україна закрила на 14 днів свої кордони через загрозу поширення коронавірусу COVID-19. Державний кордон буде закрито для авіаційного, а також залізничного та автобусного сполучення. В Україну також тимчасово не пускатимуть іноземців. Громадяни України поки що можуть в'їхати в країну на власному автомобільному транспорті через пункти пропуску.
У Раді національної безпеки і оборони повідомляють, що якщо через будь-які надзвичайні обставини громадяни України не змогли повернутися в країну до 17 березня, буде зроблено все, щоб організувати їх доставку додому за допомогою спецрейсів.
Є роз'яснення щодо в'їзду в нашу країну громадян іноземних держав. З 17 березня він тимчасово заборонений, але ця заборона не поширюється на осіб, які мають право на постійне або тимчасове проживання в Україні. Також пустити іноземця в Україну можуть за окремим рішенням МЗС (мова йде про працівників дипломатичних представництв, консульств тощо).
Якщо у громадянина України за кордоном виникли будь-які труднощі, рекомендується звертатися до найближчої дипломатичної установи нашої країни, контакти яких у світі можна знайти тут. Також є телефон гарячої лінії МЗС України, за яким можна телефонувати цілодобово: +38 (044) 238-16-57. Звернутися за допомогою можна і на електронну пошту [email protected].
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка