Авторизация

За роботу з хворими на коронавірус врачи будуть отримувати до 200% надбавки

За роботу з хворими на коронавірус врачи будуть отримувати до 200% надбавки
17 березня 2020 року Верховна Рада підтримала законопроект, одним з пунктів якого є доплата до 200% до зарплати медичним працівникам, які будуть безпосередньо лікувати пацієнтів з коронавірусом COVID-19.
На думку Глава парламентського комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування Михайла Радуцького, це справедливий рівень надбавки, адже медпрацівник, незважаючи на всі засоби індивідуального захисту, все одно має підвищений ризик зараження інфекційною хворобою. Крім надбавки медпрацівникам буде запроваджуватися кримінальна відповідальність і штраф для осіб, які навмисне заражали оточуючих коронавірусом. Йдеться про пацієнтів, які знають про свій діагноз, у них про це є на руках довідка, але вони навмисне залишили самоізоляцію або лікарню, таким чином створюючи реальну загрозу для зараження COVID-19 навколишніх.
Станом на 16 березня в Україні було 5 лабораторно підтверджених випадків коронавірусу COVID-19. Однак вже цієї ночі мер Києва Віталій Кличко в Facebook повідомив про 2 випадки захворювання в столиці. Отже, вже можна говорити про мінімум 7 випадків коронавірусу COVID-19 в Україні. Завдяки жорстким карантинним заходам є надія не допустити широкого поширення коронавірусу в Україні.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?