Авторизация

Зафіксовано першу смерть від коронавірусу COVID-19 в Україні

Зафіксовано першу смерть від коронавірусу COVID-19 в Україні
13 березня 2020 року в Україні з'явилася перша жертва коронавірусу COVID-19. Від інфекції померла 71-річна пацієнтка з Радомишля, Житомирська область. 12 березня вона була госпіталізована з пневмонією, у неї лабораторно підтвердився коронавірус COVID-19.
У МОЗ повідомляють, що всі контактні з померлою люди вже встановлені, за ними спостерігають лікарі. Перша смерть в Україні від коронавірусу COVID-19 повністю вписується у світову тенденцію: ця інфекція нещадна до літніх людей, вони знаходяться в групі ризику. Саме пацієнти похилого віку складають переважну більшість летальних випадків від COVID-19. Особливо потрібно берегти себе людям старше 80-ти років, для них ризик захворювання високий: 13,5%, що дуже багато.
За інформацією на 15 березня 2020 року, в нашій країні зафіксовано 3 випадки коронавірусу COVID-19, які були підтверджені лабораторно. 2 з них - в Чернівецькій області, один, а саме даний летальний - в Житомирській області. З початку року в Центр громадського здоров'я надійшло 79 повідомлень про підозру на коронавірус COVID-19. Крім 3-х позитивних результатів аналізу 64 негативні і 12 ще перебувають в роботі.
Нагадаємо, у зв'язку з небезпекою поширення коронавірусу COVID-19, в Україні з 12 березня 2020 року введено масштабний карантин. Мінімум до 3 квітня закрили дитячі садки, школи, призупинили заняття в гуртках, на різних курсах, багатьох працівників перевели на дистанційну роботу. Рекомендовано призупинити роботу кінотеатрів, ТРЦ, театрів та інших місць масового скупчення людей.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка