Авторизация

Що таке засоби індивідуального захисту для медичних працівників?

Що таке засоби індивідуального захисту для медичних працівників?
Сьогодні, у зв'язку з поширенням у світі коронавірусу COVID-19, все більше згадується про засоби індивідуального захисту (ЗІЗ), якими повинні бути забезпечені медичні працівники. Що ж в себе включають ЗІЗ? Для чого вони використовуються?
ЗІЗ в медицині використовують, щоб захистити слизові, дихальні шляхи, шкіру і одяг від контакту з інфекцією. Існують правила використання, одягання, знімання і утилізації всіх засобів індивідуального захисту, про які медпрацівникам повинні розповідати на спеціальних навчальних заходах. Всі ЗІЗ повинні відповідати вимогам державних стандартів.
До засобів індивідуального захисту відносяться:
маски;
респіратори;
ізоляційні халати або костюми;
рукавички;
окуляри або захисний щиток.
Щоб знизити ризик інфікування, потрібно одягати ЗІЗ з певною послідовністю. Засоби індивідуального захисту одягають з такою послідовністю: халат або спеціальний костюм → маска або респіратор → захисні окуляри або щиток → рукавички.
Засоби індивідуального захисту істотно знижують ризики заразитися інфекцією для медичних працівників. Адже вони знаходяться в групі ризику через постійний контакт з хворими. Держава повинна зробити все, щоб забезпечити захист лікарів, медсестер та іншого медичного персоналу.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?