Авторизация

У регіони надійдуть додаткові апарати штучної вентиляції легенів

У регіони надійдуть додаткові апарати штучної вентиляції легенів
У регіональні медустанови вже найближчим часом надійдуть додаткові апарати штучної вентиляції легенів (ШВЛ), а також засоби індивідуального захисту для лікарів. Медобладнання і вироби МОЗ та Центру громадського здоров'я передав Фонд Ріната Ахметова.
Апарати для штучної вентиляції легенів дуже важливо мати в лікарнях саме зараз, коли загроза коронавірусу COVID-19 в нашій країні може стати реальною. Адже даний вид коронавірусу найбільше уражує саме органи дихальної системи. Також дуже важливо забезпечити захист медичного персоналу від інфекції за допомогою якісних засобів захисту (спеціальних костюмів, окулярів, рукавичок, масок і респіраторів).
І медтехніка, і зазначені медичні товари будуть відправлені до медустанов Закарпатської, Тернопільської, Рівненської та Полтавської областей. У комплектації з апаратами ШВЛ йдуть кисневі концентратори. Також в регіони будуть доставлені ізольовані мобільні бокси, щоб правильно і безпечно транспортувати пацієнтів з симптомами, які можуть вказувати на коронавірус COVID-19, та інфрачервоні термометри.
За інформацією МОЗ, в Україні близько 12 тисяч місць в інфекційних лікарнях і відділеннях. Також у нас в країні є приблизно 2 тисячі лікарів зі спеціалізацією «інфекціоніст». У вітчизняних медустановах налічується 2,5 тисячі інфекційних боксів, 605 апаратів штучної вентиляції легенів.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка