Авторизация

Уряд вжив заходи для захисту українців від коронавірусу COVID-19

Уряд вжив заходи для захисту українців від коронавірусу COVID-19
Вчора, 11 березня 2020 року, на засіданні Кабміну було прийнято ряд рішень щодо захисту українців від можливого поширення коронавірусу COVID-19 в нашій країні. Отже, що ж саме вирішив уряд?
По-перше, на закупівлю засобів індивідуального захисту для працівників міністерств, державних служб, а також для поповнення національного резерву буде виділено 100 мільйонів гривень.
По-друге, до 1 червня забороняється продавати за кордон товари протиепідеміологічного призначення.
По-третє, уряд вводить обмеження на всі масові заходи, в яких має брати участь більше 200 чоловік. Однак це обмеження не поширюється на заходи, проведення яких має державне значення. Спортивні заходи будуть або скасовувати, або проводити без глядачів, попередньо все погодивши з профільними міжнародними організаціями.
По-четверте, Кабміном запланований карантин у всіх навчальних установах країни на 3 тижні. Однак немає роз'яснення, чи обов'язковий він, чи ж буде вводитися за рішенням місцевої влади. У Києві з 12 березня вводиться карантин у всіх школах, садках і вузах. Про це вчора повідомили в КМДА, а також мер міста Віталій Кличко звернувся до мешканців столиці з цього приводу з відеозверненням.
По-п'яте, буде закуплено інфрачервоне обладнання для проведення скринінгу пасажирів на відстані в аеропорту «Бориспіль».
Чи вистачить цих заходів, щоб в Україні не поширився коронавірус COVID-19, як в інших європейських країнах, покаже час.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка