Авторизация

Виявлено тип шизофренії, який не провокує змін головного мозку

Виявлено тип шизофренії, який не провокує змін головного мозку
Вчені виявили новий тип шизофренії, який ніяк не впливає на об’єм і структуру мозку. Це відкриття суперечить даним, які вважалися вірними раніше, про те, що шизофренія негативно відбивається на мозку. Дане відкриття допоможе змінити класичні підходи до лікування цієї хвороби.
Дослідження було проведено в Університеті Пенсильванії (США). Вчені проаналізували результати сканування головного мозку 300 пацієнтів, у яких раніше була діагностована шизофренія. Також був проведений аналіз сканування мозку 364-х людей, у яких немає шизофренії. З'ясувалося, що у 40% учасників дослідження, у яких є шизофренія, мозок практично не відрізняється від здорового ні за структурою, ні за об’ємом.
Завданням учених було розділити на різні категорії захворювання на шизофренію, виходячи з даних про мозок, отриманих під час сканування. Для дослідження був використаний штучний інтелект, що дозволило швидше обробити і проаналізувати отримані дані.
Отже, з'ясувалося, що у 40% хворих на шизофренію немає зменшення обсягу сірої речовини мозку. А саме це раніше вважалося головною ознакою шизофренії під час діагностики. Вчені планують провести додаткові дослідження, щоб визначити, чому ж у 40% хворих на шизофренію немає змін у мозку. Поки ж можна говорити про те, що вченим вдалося виявити новий тип шизофренії.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка