Авторизация

Новий міністр охорони здоров'я заявив, що не збирається згортати медичну реформу

Новий міністр охорони здоров'я заявив, що не збирається згортати медичну реформу
Новий міністр охорони здоров'я Ілля Ємець на засіданні уряду 11 березня 2020 року заявив, що не збирається згортати медичну реформу в Україні. За його словами, зміни в охороні здоров'я країни будуть ґрунтуватися на успішному міжнародному досвіді. При цьому вони будуть враховувати інтереси як медичного персоналу, так і пацієнтів.
Своїм завданням пан Ємець вважає провести зміни так, щоб їх підтримувало суспільство. А цього зараз не вистачає, адже люди бояться закриття лікарень, скорочення робочих місць. Потрібно зробити так, щоб українці чекали, а не боялися змін, і не страждали від них.
Правда, ніякої конкретики Ілля Ємець не повідомив. Що саме буде змінено в попередніх планах реформування вторинної та третинної ланки медичної допомоги, поки загадка. Єдине, що сказав пан Ємець, - це те, що зараз ведеться підготовка впровадження другого етапу медреформи, який повинен стартувати вже 1 квітня поточного року.
Нагадаємо, планується реформування амбулаторного і госпітального сектора охорони здоров'я. Медзаклади будуть переводити на нову систему фінансування, на модель самоокупності. Через це багато лікарень в невеликих містах і селищах, на думку місцевих жителів, будуть перебувати під загрозою закриття. Що ж саме планує змінити в плані реформування галузі Ілля Ємець і його команда, побачимо вже дуже скоро.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?