Авторизация

Електронний рецепт забезпечує прозорий механізм продажу ліків

Електронний рецепт забезпечує прозорий механізм продажу ліків
Медична реформа і впровадження електронної медицини (eHealth) поступово запускають в обіг і електронні рецепти на медичні препарати. Саме їх видають за програмою реімбурсації «Доступні ліки». Електронні рецепти мають багато переваг, серед яких - прозорий і чіткий механізм відпуску ліків. Вони налагоджують правильну взаємодію між лікарем, пацієнтом і фармацевтом (аптекою).
Навіщо ж потрібно поступово впроваджувати електронні рецепти на ліки? Купівля ліків за рецептом - це прекрасний спосіб боротися з самолікуванням, яке поширене в нашій країні і часто призводить до сумних наслідків. Електронний рецепт лікар підписує своїм електронним цифровим підписом, що підвищує рівень його відповідальності за призначене лікування.
Електронний рецепт - це зручно для всіх сторін процесу. Лікарю не потрібні спеціальні рецептурні паперові бланки, яких може і не бути в наявності. Все, що від нього вимагається - створити і навчитися користуватися своїм електронним цифровим підписом. Пацієнту не потрібно зберігати рецепт, досить назвати в аптеці код з смс-повідомлення. Аптекам не потрібно зберігати паперові рецепти протягом тривалого періоду часу (по деяких препаратах вимога - зберігати паперові рецепти до 5-ти років).
Відпуск багатьох рецептурних препаратів в аптеках без рецепта - величезна проблема нашого суспільства. Якщо поступово впровадити електронні рецепти для продажу багатьох препаратів, можна змусити аптечні мережі дотримуватися правил продажу рецептурних ліків, як це відбувається у всіх розвинених країнах.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?