Авторизация

Коронавірус COVID-19 може набути рис пандемії - ВООЗ

Коронавірус COVID-19 може набути рис пандемії - ВООЗ
Голова Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебрейесус 9 березня 2020 року на прес-конференції в Женеві заявив, що нинішні темпи поширення по світу коронавірусу COVID-19 скоро можуть дати підстави для присудження йому статусу пандемії.
Завдання урядів всіх країн, за словами глави ВООЗ, - зробити максимум для того, щоб зупинити поширення COVID-19 і не допустити його пандемії. Адже на сьогодні ця загроза абсолютно реальна. Але навіть якщо пандемія трапиться, вона повинна бути контрольованою, вважає Тедрос Адханом Гебрейесус.
Пандемією називається дуже сильна епідемія якого-небудь інфекційного захворювання. Для неї характерне поширення хвороби по всій території держави. При цьому інфекція зачіпає і сусідні країни, а іноді - багато країн світу.
Коронавірус COVID-19 далеко не завжди є смертельною хворобою, як про це повідомляють деякі ЗМІ. Насправді, за статистикою, наданою ВООЗ, 70% з понад 80 тисяч хворих COVID-19 в Китаї повністю одужали. Однак потрібно пам'ятати, що найгірше переносять цю хворобу люди похилого віку і пацієнти, які мають хронічні недуги дихальних шляхів. Для коронавірусу COVID-19 характерні ускладнення, які дуже згубно впливають саме на дихальну систему.
Чи прийме коронавірус COVID-19 масовий характер в світі, важко передбачити. Однак уже сьогодні він активно поширюється в європейських країнах. Найбільше хворих в Європі на сьогодні в Італії. В Україні поки зафіксовано 1 випадок коронавірусу COVID-19, хворого лікують в лікарні в Чернівцях.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?