Авторизация

Мозок пацієнта не пошкодився після тривалої клінічної смерті

Мозок пацієнта не пошкодився після тривалої клінічної смерті
Неймовірний клінічний випадок зафіксовано в Австралії: пацієнт вижив після понад 90-хвилинної клінічної смерті, і його мозок при цьому ніяк не постраждав. Про диво повідомляє Daily Mail.
Житель Австралії, 59-річний Алітер Блейк, не дихав уві сні. Це помітила його дружина і відразу ж викликала швидку допомогу. Після приїзду на виклик лікарі півтори години боролися за життя пацієнта, але він не подавав ознак життя. Отямився він тільки після того, як лікарі припинили реанімаційні заходи і вже збиралися констатувати смерть містера Блейка. Після цього його відправили в лікарню, обстежили і прийшли до висновку, що мозок пацієнта в результаті такої досить тривалої клінічної смерті ніяк не постраждав. Що є практично унікальним випадком.
Алітер Блейк перестав дихати через інфаркт, який спровокував зупинку серця. Лікарі розблокували артерію, яка закупорилася, і поставили містеру Блейку кардіостимулятор.
Медики кажуть, що після такої тривалої зупинки серця реанімувати пацієнта дуже складно, при цьому практично завжди через тривалу клінічної смерті страждає мозок людини. Тому просто неймовірно, що мозок містера Блейка жодним чином не постраждав. Лікарі називають це справжнім дивом.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка