Авторизация

У коронавірусу COVID-19 є два головних симптоми

У коронавірусу COVID-19 є два головних симптоми
Коронавірус COVID-19 має стандартні симптоми ГРВІ, тому його так важко відрізнити від інших інфекційних хвороб на початкових стадіях розвитку. Однак, вчені з'ясували, що COVID-19 має два головних симптоми, за якими його можна запідозрити трохи раніше. Це поєднання високої температури тіла і сухого кашлю.
Вчені з Китаю, де і з'явився коронавірус COVID-19, проаналізували симптоми 1099-ти хворих на цю недугу з 552-х китайських лікарень і виявили, що лихоманка була зафіксована у 44% пацієнтів при госпіталізації, а кашель - у 67%. Відзначається, що кашель саме сухий, виснажливий. При цьому під час розвитку хвороби висока температура тіла була зафіксована вже у 88% госпіталізованих. Результати даного дослідження опубліковані в New England Journal of Medicine.
Проблеми з диханням з'являються у приблизно однієї третини хворих на коронавірус COVID-19. А найбільш вразливі категорії пацієнтів - хворі з хронічними недугами дихальної системи, особливо похилого віку.
Нагадаємо, що у хворого на коронавірус українця також були зафіксовані такі симптоми, як підвищена температура тіла і сухий кашель.
Виходячи з цих даних, наполегливо рекомендується звертатися за медичною допомогою при наявності кашлю і температури, особливо при поєднанні подібних симптомів.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка