Авторизация

ООН виділить 15 мільйонів доларів на боротьбу з поширенням коронавірусу COVID-19

ООН виділить 15 мільйонів доларів на боротьбу з поширенням коронавірусу COVID-19
Організація об'єднаних націй виділить 15 мільйонів доларів на допомогу країнам, в яких зафіксовані випадки коронавірусу COVID-19. Ці кошти повинні бути спрямовані на запобігання поширенню інфекцій. Таку інформацію надала ВООЗ на своєму сайті.
Гроші будуть виділені з Центрального фонду реагування на надзвичайні ситуації ООН. Рішення про їх виділення було прийняте після того, як Всесвітня організація охорони здоров'я встановила рівень загрози для людства від коронавірусу COVID-19 як «дуже високий», що є максимальним в класифікації ВООЗ. За словами експертів ВООЗ, стримати COVID-19 поки ще можна, але для цього потрібно зробити все, щоб перервати ланцюг передачі вірусу. А це можливо тільки за умови глобальних зусиль всіх урядів світу.
Гроші, які виділить ООН, будуть перераховані в ВООЗ і ЮНІСЕФ. Їх використовують для вивчення поширення COVID-19 і налагодження ефективної роботи національних лабораторій, в яких проводять аналізи на виявлення коронавірусу і шукають ліки і вакцини проти нього. За підрахунками ВООЗ, для ефективної протидії поширенню COVID-19 потрібно 675 мільйонів доларів, тому перерахувань на ці потреби з державних бюджетів не уникнути.
На виділені ООН засоби ЮНІСЕФ проведе роботу по організації профілактичних заходів захисту від коронавірусу в країнах, де спостерігається його спалах. Проводитимуться інформаційні кампанії, в яких будуть розповідати про COVID-19, фактори ризику зараження, алгоритми дії при підозрі на коронавірус.
ВООЗ стверджує, що зараз поворотний момент, коли спільними зусиллями країни ще можуть стримати безконтрольне поширення коронавірусу COVID-19 в світі.
Нагадаємо, в Україні зафіксовано перший випадок коронавірусу COVID-19.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?