Авторизация

Жителей нашей планеты, які підозрюють у себе контакт з хворим на коронавірус, закликають самоізолюватись вдома

Жителей нашей планеты, які підозрюють у себе контакт з хворим на коронавірус, закликають самоізолюватись вдома
Головний державний санітарно-епідеміологічний лікар України Віктор Ляшко порадив усім, хто підозрює у себе контакт з хворими на коронавірус COVID-19, залишатися вдома в добровільній ізоляції. Він стверджує, що це абсолютно нормальна світова практика, і показує рівень відповідальності членів громадянського суспільства.
Оскільки COVID-19 має такі ж симптоми, як стандартне ГРВІ, абсолютно неможливо госпіталізувати всіх, хто мав контакт з хворими з такими симптомами. Це просто паралізує всю систему охорони здоров'я, заявляє Віктор Ляшко. Тому лікарі рекомендують по можливості залишатися вдома тим, хто міг контактувати з хворими на коронавірус COVID-19. В першу чергу, це ті, хто був у контакті з хворим COVID-19 з Чернівців. Також це особи, які недавно були в Китаї, Італії - країнах, де найбільше хворих на коронавірус. При виникненні перших симптомів ГРВІ з урахуванням факту відвідування цих країн, слід зателефонувати своєму сімейному лікареві і проконсультуватися щодо правил госпіталізації. Якщо ж таких симптомів немає, в добровільному карантині людей просять залишатися 14 днів після можливого контакту. Звичайно, це все на добровільних засадах, ніхто не зможе змусити залишатися зовні здорову людину вдома 2 тижні, не відвідувати при цьому роботу і не вести соціально активний спосіб життя. За словами пана Ляшка, в разі подібної добровільної самоізоляції людина може претендувати на лікарняний лист.
Уряд розраховує на високий рівень свідомості українських громадян, які недавно побували в Китаї, Італії, або ж були в контакті з хворим на COVID-19 в Чернівцях.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка