Авторизация

ВООЗ розділила антибіотики на три групи


ВООЗ розділила антибіотики на три групи
Стійкість бактерій до антибіотиків і поява супербактерій, які дуже погано піддаються лікуванню, - одна з головних загроз сучасного світу. Тому у Всесвітній організації охорони здоров'я закликають боротися з безконтрольним використанням антибіотиків в лікарській практиці.


ВООЗ опублікувала оновлений список рекомендацій щодо вживання антибактеріальних препаратів. Антибіотики були розділені на 3 основні групи:


Access (доступ). Ці препарати рекомендують для лікування найпоширеніших інфекційних хвороб, наприклад, пневмонії. Ці антибіотики знаходяться в масовому доступі, вони найбезпечніші в питанні розвитку можливої ​​резистенции. У цю групу входять 48 антибіотиків. Ці препарати мають найкращий терапевтичний ефект.
Watch (спостереження). У цю групу увійшло 8 препаратів. Вони значно підвищують ризик розвитку резистентності до антибіотиків у пацієнта. Ці антибіотики можуть знадобитися при інфекціях верхніх дихальних шляхів, гострому бактеріальному синуситі, бактеріальному бронхіті.
Reserve (резерв). У цю групу увійшло ще 8 препаратів, серед яких колістин і цефалоспоринові антибіотики. Резервні препарати призначають для лікування важких бактеріальних захворювань, які несуть реальну загрозу життю людини і мультирезистентні до препаратів основних груп. Їх потрібно призначати вкрай рідко, у виняткових випадках.


Стійкість бактерій до антибіотиків - закономірне явище, яке виникло через зловживання ними. Щоб уповільнити цей процес, і лікарям, і пацієнтам потрібно відповідально ставитися до прийому антибактеріальних засобів.
Автор: Ольга Купріянова

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка