Авторизация

Створено робочу групу з питань медичної реформи - Указ Президента

Створено робочу групу з питань медичної реформи - Указ Президента
Президент України Володимир Зеленський 21 лютого підписав Указ №55/2020 «Про тимчасову робочу групу з питань реформування системи охорони здоров'я». Відповідно до цього документа створюється робоча група, завдання якої - до 1 березня 2020 року надати Президенту аналіз медичної реформи в Україні. Такі терміни встановлені не випадково, адже з 1 квітня поточного року стартує новий етап реформи, який торкнеться амбулаторного і госпітального сектору.
Володимир Зеленський хоче, щоб члени робочої групи проаналізували Програму медичних гарантій, готовність медичних закладів до нового етапу реформи і нову систему їх фінансування. Також пан Президент хоче, щоб йому внесли пропозиції щодо оптимізації подальшого ходу реформи, системи підготовки медичних кадрів, освіти та професійного розвитку лікарів, підвищення їх зарплат.
Створена робоча група буде взаємодіяти з державними органами, органами місцевого самоврядування, вузами, науковими установами, громадськими організаціями для отримання всієї необхідної інформації, яка дозволить виконати завдання від Президента.
У ЗМІ надійшла інформація, що керувати цією робочою групою буде Михайло Радуцький, який є головою парламентського комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування. Крім нього в робочу групу увійшло ще 12 лікарів і керівників підприємств, пов'язаних з охороною здоров'я. До 1 березня 2020 року Володимир Зеленський чекає від них звіт про те, як вони оцінюють медичну реформу в Україні і які рекомендації можуть дати для поліпшення процесу її впровадження.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?