Авторизация

Понад 100 пацієнтів Україна відправляє на лікування за кордон - МОЗ

Понад 100 пацієнтів Україна відправляє на лікування за кордон - МОЗ
Чергову партію українських пацієнтів, яких неможливо вилікувати в Україні, відправляють на лікування за кордон за кошти держбюджету. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я на своєму сайті. Йдеться про 139-х пацієнтів, 18 з яких - діти.
Переважна більшість з пацієнтів, які цього разу відправляться за кордон на лікування, вимагають операцій з пересадки різних органів: нирок, печінки, серця, а також кісткового мозку. Ці операції фінансуються за програмою «Лікування громадян України за кордоном». Найчастіше в закордонні клініки їдуть хворі з онкологічними, онкогематологічними, неврологічними і кардіологічними недугами, які немає можливості вилікувати в Україні.
Потреба в трансплантації органів українцям за кордоном зберігається на високому рівні через недостатній розвиток цієї галузі медицини в Україні. Довгий час пересадка органів від неродинних донорів була заборонена в нашій країні на законодавчому рівні. Сьогодні ці обмеження зняті, але операцій по трансплантації все одно проводиться в Україні мало. Щоб прискорити цей процес, був запущений пілотний проект з пересадки органів, в якому бере участь 12 вітчизняних установ охорони здоров'я. Всього в нашій країні 25 клінік мають ліцензію на трансплантацію, тому список учасників «пілота» може в майбутньому розширитися.
Якщо трансплантація в Україні буде розвиватися, з часом відпаде необхідність в лікуванні українців за кордоном, принаймні, в цій галузі. А це вигідно державі і зручно для пацієнтів і їх сімей.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка